Er bestaan talrijke systemen om snel warm water te hebben. Je verwarmt je water met gas, elektriciteit of via hernieuwbare energiebronnen. Nooit meer last van koudwatervrees, daar gaan we voor. Ontdek de beste oplossing voor warm water bij je thuis.
Warm water, een must in huis
Wat zou je doen zonder warm water? Het gebruik ervan is een evidentie in je huishouden: jezelf wassen, het huis schoonmaken, ermee koken, de was doen. Hoeveel warm water je verbruikt hangt af van de samenstelling van je gezin en je dagelijkse gewoonten. Daar stem je dus het best je warmwatervoorziening op af.
Klein weetje: het gemiddelde verbruik ligt in ons land tussen de 30 tot 60 liter warm water van 60°C per persoon per dag. Dat komt neer op 10 kubieke liter warm water per jaar. Moet je vaak lang wachten tot er warm water uit je kraan stroomt? Dan verspil je dus heel wat water. Een goed verwarmingstoestel is met andere woorden essentieel.
Snel warm water hebben? We dompelen je graag onder in de verschillende mogelijkheden.
Warmwatertoestellen op gas
Snel iets met de hand afwassen of zin in een warme douche? Zodra je de kraan opendraait schiet een gasketel voor je in actie om je van de juiste hoeveelheid warm water te voorzien. Bovendien levert een gascondensatieketel ook warm water voor je verwarming. 2 in 1, dus.
Bulex sleutelt dag en nacht aan de optimalisatie van zijn gasketels. Zo blijft bij Bulex de platenwisselaar van de doorstromer continu op temperatuur via onze AquaFast-technologie. Daardoor stroomt er meteen warm water uit je kraan. Milieuvriendelijk en voordelig want je bespaart er tot 30 % mee op je energiefactuur. Bulex’ ThemaFast Condens voldoet met glans aan al deze vereisten.
Boilers voor een ruime warmwatervoorraad
Meer warm water nodig? Dan bestaan er talloze opslagvaten voor warm water, zowel elektrisch als op gas en voor elk gewenst volume. Van compacte boiler tot indrukwekkend voorraadvat.
Een van de goedkoopste oplossingen is een elektrische boiler. Deze toestellen zijn compact, makkelijk en snel te installeren want een elektriciteitsaansluiting volstaat om de boiler te plaatsen. Een elektrische warmtespiraal warmt het water op in een geïsoleerd vat waarin je een bepaalde hoeveelheid water kunt opslaan. Zeker zijn van voldoende warm water? De AvantiaAqua heeft een tweede buffervat met een reservehoeveelheid voorverwarmd water.
Naast elektrische boilers zijn er ook boilers verbonden aan je gascondensatieketel. De nieuwste toestellen halen gegarandeerd het hoogste rendement, want ze worden constant geoptimaliseerd en voorzien van de nieuwste technologieën. Dat levert je meteen voordelen op voor je energiefactuur en een lagere CO2-uistoot. De IsoTwin Condens is een slimme ketel die je dagelijkse gewoontes onthoudt. Hou je van een warme douche om 7.15 uur? Deze gasketel is alvast helemaal opgewarmd voor jou.
Duurzaam warm water in huis
Produceer je sanitair warm water zonder schuldgevoel met zonnepanelen of een warmtepomp. Wist je trouwens dat je daarvoor beloond wordt met verschillende premies? Hernieuwbare energie voor je warm water is de toekomst. Daar zet je beter nu al op in.
Warm water met een warmtepomp
Een warmtepompboiler slaat gemiddeld 200 tot 260 liter water op, en dat op een temperatuur tot 55° C. Het water wordt opgewarmd door warmte uit de lucht. Gratis energie dus. Daardoor verbruik je 3 keer minder stroom en stoot je een pak minder CO2 uit dan met een boiler op gas.
Wil je nog een stapje verder gaan dan enkel je warm water produceren via een warmtepomp? Met de GeniaSet beschik je over een comfortabel en gebruiksvriendelijk systeem om je hernieuwbare energie maximaal in te zetten. Deze vrijstaande module koppel je efficiënt met je GeniaAir-warmtepomp. Het systeem bevat een ingebouwde warmwaterboiler van 190 liter, een cv expansievat en een warmtepompbesturingsmodule. Zo worden je verwarmings- en warmwaterbehoeften meteen allebei vervuld.
Een zonneboiler voor je warm water
Warm water maken met de zon? Het HelioSet-zonneboilerconcept is een ideale oplossing hiervoor. Zonnecollectoren op het dak nemen de warmte van de zon op en geven die af aan een opslagvat. Een warmtewisselaar zet die energie over op het water in het vat. Et voilà, warm water voor jou. Tot wel 60 % van het jaar wordt je water opgewarmd door de zon. Is er onvoldoende zonnewarmte, dan neemt een intelligent bijverwarmingssysteem het over, zoals een cv-ketel.
Ja. Een zonneboiler of warmtepomp vragen een grotere investering. Maar als je jaarlijks tot 1.000 euro bespaart op je energiefactuur heb je die meerprijs op enkele jaren terugverdiend. Tel daar de positieve milieu-impact bij en je wordt instant goedgezind.
Breng me in contact met een erkende Bulex-specialist in de buurt.