Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Een warmtepompboiler

Warm water met de kracht van de zon

Een warmtepompboiler maakt, net als een elektrische boiler, warm water aan. Het grote verschil: je warmtepompboiler gebruikt hiervoor gratis warmte-energie uit de lucht. Daarmee heb je een energiezuinig en milieuvriendelijke manier om warm water te produceren.

We bundelen alles wat je moet weten over een warmtepompboiler op deze pagina.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Net zoals een warmtepomp haalt een warmtepompboiler energie uit de lucht en zet die om in warmte. Het voorverwarmde water wordt elektrisch verder opgewarmd tot de gewenste temperatuur. Je combineert een warmtepompboiler ook gemakkelijk met een condensatieketel op gas of met zonnepanelen.

Technisch gezien verloopt het verwarmingsproces in de warmtepompboiler volgens een aantal stappen:

De warmte-energie uit de lucht verwarmt het vloeibare koudemiddel in de boiler.

De compressor verhoogt de druk van de koelvloeistof, de vloeistof warmt verder op en wordt een gas.

De gasvormige koelvloeistof warmt het water in de boiler op. De druk verlaagt en het koudemiddel wordt weer vloeibaar.

Dit proces herhaalt zich.

De voordelen van een warmtepompboiler

De efficiënte werking en de inzet van gratis energie vertalen zich in een laag verbruik. En dat is niet alles. We zetten de voordelen van een warmtepompboiler even op een rijtje:

Energiezuinig

Een warmtepompboiler haalt gratis energie uit de lucht en zet die extra efficiënt in. Zo bespaar je aanzienlijk op je energieverbruik en je factuur. Wist je dat de investering in een warmtepompboiler zichzelf in amper 5 jaar terugbetaalt door zijn energiezuinige werking?

Duurzaam

De lage CO2-uitstoot en lange levensduur maken een warmtepompboiler een milieuvriendelijke keuze. Het lage energieverbruik (3 x minder dan een elektrische boiler) draagt bij aan het duurzame karakter van dit toestel.

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

Een hoog warmwatercomfort met een stille werking. Dat maakt een warmtepompboiler een aangename technische keuze. Bovendien vraagt het toestel amper onderhoud om langdurig een optimale werking te blijven garanderen.

Voor woningen zonder gasaansluiting

Verwarmen op gas wordt steeds minder gepromoot. Op nieuwe percelen is daarom steeds vaker geen gas meer beschikbaar. Voor woningen zonder gasaansluiting is een warmtepompboiler de ideale oplossing.

Combineerbaar met andere bronnen

Kies vrij met welke andere energiebron je je warmtepompboiler combineert. Een warmtepomp, een condensatieketel op gas, zonnepanelen of zonnecollectoren? Je installateur maakt het vlot in orde.

Sterke prestaties voor je woning

Door de kwalitatieve isolatie ben je zeker van weinig warmteverlies (A+-label). Een warmtepompboiler boost je EPB en EPC. Zo behaal je in no time de energienormen voor je bestaande of je nieuwbouwwoning.

Premies beschikbaar

Kies je een warmtepompboiler voor je bestaande woning? Vraag dan zeker je premie aan. In Vlaanderen heb je recht op € 450 tot € 900 als je een warmtepompboiler koopt.

Wanneer is een warmtepompboiler een goed idee?

Als je vandaag een nieuwe woning bouwt, kies je voor duurzame technieken en hernieuwbare energie. Toch? Vergis je niet, er zijn veel meer situaties waarin een warmtepomp een goed idee is.

De prijs van een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is duurder dan een gewone elektrische warmwaterboiler. Die meerprijs verdien je evenwel vlot terug door de efficiënte werking van dit toestel. Bovendien heeft de Vlaamse Overheid premies voor warmtepompboilers recent verhoogd naar 450 tot 900 euro. Dat dekt al een aanzienlijk deel van je investering.

Je warmwaterproductie kost met een warmtepompboiler minstens 3 keer minder energie. Waar je met een elektrische boiler dus € 1.000 per jaar betaalt voor je sanitair warm water, verlaagt je warmtepompboiler dat tot zo’n € 300. Zo verdien je je investering in minder dan 5 jaar terug. Met alle volgende zuinige jaren als bonus.

 

Ontdek ons assortiment

Een warmtepompboiler kopen

Overweeg je een warmtepompboiler te kopen? Neem contact op voor meer informatie of een offerte op maat.