Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Een upgrade naar onafhankelijkheid

Met hybride verwarming

Verbeter je systeem en word minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Verwarm hybride om het beste uit twee systemen te halen

Het wordt steeds belangrijker om efficiënt te verwarmen en natuurlijke rijkdommen te sparen. Een hybride verwarmingssysteem kan een kosteneffectieve en efficiënte oplossing en een eerste stap naar hernieuwbare energie zijn. Vaak bestaat het uit een systeem dat op een fossiele brandstof werkt, zoals een gascondensatieketel, en een duurzaam verwarmingstoestel zoals een warmtepomp. In het ideale geval neemt de warmtepomp het grootste deel van het verbruik voor haar rekening en springt de ketel alleen op piekmomenten bij. Dat maakt hybride verwarmingssystemen tot de ideale oplossing om bestaande gebouwen te moderniseren.

Hybride verwarming rendeert - voor jou en voor het milieu

Lagere energiekosten

Gezien de hoge gasprijzen is het verstandig met alternatieven te verwarmen om kosten te besparen. Met een hybride installatie verwarm je efficiënter: je gebruikt minder gas en meer groene energie en stroom.

Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen

Met een intelligente regeling neemt je warmtepomp de belangrijkste taken over en verbruik je alleen nog fossiele brandstoffen wanneer dat nodig is. Zo word je onafhankelijker van fossiele brandstoffen.

Lagere CO2-uitstoot

Met de warmtepomp als primaire verwarming gebruik je voornamelijk hernieuwbare energie en stroom. Je betaalt niet alleen een groen tarief, maar verkleint ook je koolstofvoetafdruk aanzienlijk.

Lagere investeringskosten

Vaak kan je gewoon je bestaande verwarmingssysteem uitbreiden en je buizen en radiatoren houden - grote renovaties zijn niet nodig. Beter nog: je modernisering wordt zwaar gesubsidieerd.

Interesse?

Vraag onze experts om advies.

Wanneer hybride verwarming zinvol is voor jou

Soms zijn de voorwaarden voor een volledig duurzaam systeem niet vervuld of is een volledige modernisering te duur. Hybride verwarming is dan een zinvolle stap naar hernieuwbare energie. Ze verlaagt je kosten voor fossiele energie en maakt je systeem klaar voor de toekomst.

Dit zijn praktijkvoorbeelden van moderniseringen

Oplossingen voor hybride verwarmingssystemen kunnen even verschillend zijn als de gebouwen zelf. Maar er zijn typische moderniseringsscenario's die we nu nader zullen bekijken.

Moderniseer je volledige verwarmingssysteem

 

Jouw situatie

"Mijn huis is goed geïsoleerd, maar mijn ketel is verouderd. Ik wil mijn gasfactuur verlagen zonder grote renovaties en ik wil blijven verwarmen met mijn bestaande radiatoren."

 

Onze aanbeveling

Wij bevelen een nieuwe hybride systeem op gas en elektriciteit aan. De warmtepomp zorgt voor het grootste deel van je verwarming en warm water. De ketel ondersteunt de productie alleen tijdens verbruikspieken. Je installatie bestaat uit 100% nieuwe Bulex apparaten:

 • een nieuwe gascondensatieketel met hoog rendement
 • een nieuwe lucht/water-warmtepomp
 • een nieuwe warmwaterboiler
 • een nieuwe systeemregeling

 

Jouw bijkomende voordelen met deze specifieke installatie

 • Geoptimaliseerde energie-efficiëntie dankzij een slimme combinatie van de beste technologie voor warmtepompen en gascondensatieketels
 • 100% toekomstbestendige toestellen voor vele jaren

 

Vraag vrijblijvend offerte

Breid je bestaande ketel uit met een warmtepomp

 

Jouw situatie

"Mijn huidige ketel is nog niet zo oud, hij voldoet nog aan de recentste normen. Maar mijn gasrekening gaat omhoog. Ik heb interesse voor een hybride systeem om mijn verwarmingskosten te verlagen en minder afhankelijk te zijn van gas."

 

Onze aanbeveling

Wij raden aan om een warmtepomp toe te voegen aan het bestaande verwarmings- en warmwatersysteem. De nieuwe warmtepomp neemt het grootste deel van het verwarmingsvermogen voor haar rekening. Je bestaande wandketel levert 100% van het warm water aan de warmwaterboiler. Tijdens verbruikspieken ondersteunt hij je warmtepomp. Je installatie bestaat uit een mix van nieuwe en oude apparaten:

 • een nieuwe lucht/water-warmtepomp
 • een nieuwe 45-l buffertank
 • een Bulex systeemregeling (indien niet geïnstalleerd)
 • de bestaande ketel op gas of stookolie
 • de bestaande warmwaterboiler

 

Jouw bijkomende voordelen met deze specifieke installatie

 • Alleen investeren in warmtepomp en buffertank
 • Ketel later gemakkelijk te vervangen met behoud van dezelfde wandoppervlakte, bevestigingspunten, buizen en rookgaskanalen

 

Vraag vrijblijvend offerte

Moderniseer op een ruimtebesparende manier

 

Jouw situatie

"Mijn gasgestookte combiketel is altijd de ideale oplossing geweest om mijn huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Maar de stijgende kosten en de onzekerheid van fossiele brandstoffen brengen daar verandering in.

Ik wil meer controle en comfort zonder mijn bergplaats vol te stouwen met nieuwe toestellen."

 

Onze aanbeveling

Wij bevelen een gloednieuw, compact en efficiënt hybride systeem aan. De warmtepomp neemt het grootste deel van de verwarming voor haar rekening met de buitenunit. De compacte wandcombiketel levert 100% van het warm water en ondersteunt de verwarming alleen tijdens verbruikspieken. Je installatie bestaat uit 100% nieuwe Bulex apparaten:

 • een nieuwe gasgestookte combi-condensatieketel met hoog rendement
 • een nieuwe lucht/water-warmtepomp
 • een nieuwe 45-l buffertank
 • een nieuwe systeemregeling

 

Je bijkomende voordelen met deze specifieke installatie

 • Plaatsbesparende oplossing
 • Alle apparaten zijn compacte wandmodellen. Geen boiler nodig

 

Vraag vrijblijvend offerte

Laten we eens een typisch hybride verwarmingssysteem bekijken

Warmtepomp

Gasketel

Boiler

Systeemregeling

Warmtepomp

Het hart van ons systeem: onze GeniaAir Mono

De warmtepomp neemt de belangrijkste taak over. Door de buitenlucht als duurzame energiebron te gebruiken, verwarmt ze op een milieuvriendelijke manier.

 • Lage werkingskosten
 • Hoge energie-efficiëntie tot A+++
 • Fluisterstil
 • Duurzame kwaliteit

Gasketel

Voor periodes met piekverbruik: onze Thema Condens

De gascondensatieketel overbrugt moeilijke omstandigheden voor de warmtepomp, zoals zeer lage buitentemperaturen.

 • Hoge energie-efficiëntie tot A+
 • SmartShower-functie
 • FlameFit-technologie
 • Duurzame kwaliteit

Boiler

Warm water wanneer je het nodig hebt: onze boiler met groot volume

De indirecte boiler levert betrouwbaar warm water af voor je behoeftes. Hij is leverbaar in versies van 300, 400 en 500 liter.

 • Uitstekende isolatieklasse
 • Kan efficiënt gecombineerd worden met alle Bulex systemen
 • Duurzame kwaliteit

Systeemregeling

Waar het allemaal samenkomt: onze MiPro Sense

De systeemregeling verbindt al je apparaten en helpt je het systeem op een slimme manier te gebruiken.

 • Slimme regeling via een app
 • Weers- en ruimteafhankelijk systeem
 • Eenvoudig in te stellen
 • Volledig transparant energieverbruik

MiPro Sense systeemregeling: slim energie en kosten optimaliseren

Hybride op jouw manier - onze MiPro Sense systeemregeling is de perfecte manager voor je nieuwe hybride verwarmingssysteem. Ze is eenvoudig te combineren met toekomstgerichte technologieën als warmtepompen, zonnepanelen of warmwaterboilers. Met de weersafhankelijke systeemregeling creëer je zo je persoonlijke ruimte- en warmwatercomfort. Je kan je verwarmingssysteem configureren met de vraaggestuurde personaliseringsassistent en je energieverbruik en -besparingen opvolgen.

Dat alles met één toestel!

Eenvoudig in te stellen

De vraaggestuurde personaliseringsassistent maakt het makkelijker dan ooit om je hybride verwarmingssysteem in te stellen. Personaliseer de werking van je systeem met enkele tikjes op het scherm.

Past perfect bij je oude verwarmingsketel

Dankzij die achterwaartse compatibiliteit hoef je niet per se je oude verwarmingsketel te vervangen. Onze MiPro Sense systeemregeling is geschikt voor alle verwarmingsketels van Bulex vanaf het productiejaar 2007.

Eenvoudige bediening via app en aanraakscherm

Dankzij de praktische plug-and-play connectiviteit kan onze internetgateway gemakkelijk onder je ketel worden gemonteerd. Zodra de verbinding met internet is gemaakt, kan je het verwarmingssysteem gemakkelijk met je smartphone bedienen, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Altijd je verbruik onder controle

De systeemregeling geeft je duidelijke en gedetailleerde informatie. Zo kan je altijd je energieverbruik in de gaten houden – en heb je de kans om het te verlagen!

Veelgestelde vragen