Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Samen klaar voor morgen

Met waterstofketels

Op weg naar een groene toekomst

We willen een goed leven blijven leiden. Maar niet ten koste van onze kinderen. Dat betekent dat we moeten kiezen voor andere opties dan fossiele brandstoffen. Met haar Green Deal ondersteunt de Europese Unie één van die alternatieven, namelijk waterstof. Laten we samen de stap zetten naar een duurzame toekomst.

Hallo, waterstof!

Eén element, oneindig potentieel: waterstof zit overal. We moeten het alleen op de juiste manier inzetten, om onze woningen te verwarmen en ons leven van stroom te voorzien.

De enige nevenproducten van groene waterstof zijn zuurstof en water.

Eén kilo waterstof bevat dezelfde energie als 2,8 kg benzine.

Waterstof kan worden geproduceerd uit tal van stoffen. De bekendste: water.

Als brandstof of koelmiddel, om elektriciteit of warmte op te wekken: waterstof heeft veel potentieel.

Er is waterstof - en waterstof...

Het draait niet rond het element zelf, maar wel hoe het wordt gemaakt. Er zijn diverse manieren om waterstof (H2) te produceren. De verschillende gevolgen die ze hebben voor het milieu, worden aangeduid in kleuren. Dit zijn de vier belangrijkste:

Groene H2

Wordt geproduceerd op basis van hernieuwbare elektriciteit (wind of zonnepanelen), in een proces zonder koolstofuitstoot.

Turquoise H2

Wordt via pyrolyse geproduceerd met aardgas en doet koolstof vrijkomen in vaste vorm. Zo belandt die niet in de atmosfeer.

Blauwe H2

Wordt via stoomomzetting geproduceerd, maar daarbij wordt tot wel 90% van de koolstofuitstoot opgevangen. De geproduceerde CO2 wordt vervolgens opgeslagen. Zo belandt die niet in de atmosfeer.

Grijze H2

Wordt via stoomomzetting geproduceerd uit aardgas, waarbij CO2 vrijkomt in de atmosfeer. Vandaag de dag waarschijnlijk de meest gebruikte en rendabelste manier om waterstof te produceren.

Eén plan - drie stappen

Waterstof komt eraan. De Europese Unie streeft naar een wijdverspreid gebruik tegen 2050. Om dat doel te bereiken, moeten we allemaal samenwerken. En energie geleidelijk anders gaan vervoeren. Een eerste overgangsfase is al begonnen, namelijk de gestage vermenging van tot 20% H2 in aardgas. Onze verwarmingsketels van de nieuwe generatie zijn daar al op voorbereid. Door 20% waterstof te mengen met aardgas, wordt nu al 7% minder CO2 uitgestoten!

H2-compatibele verwarmingsketels

Werken op 20% waterstof

Onze nieuwste reeks verwarmingsketels is reeds getest en goedgekeurd voor gebruik met aardgas waarin tot 20% waterstof zit. We zullen geleidelijk aan alle nieuwe types gastoestellen compatibel maken.

H2-compatibele verwarmingsketels

Werken op 100% waterstof

We lanceren een nieuwe generatie gasketels die eerst op 20% waterstof werken. Ze kunnen met een kit worden aangepast om op 100% H2 te werken. In een aantal Europese landen wordt die aanpassing vanaf 2025 al verplicht!

H2-verwarmingsketels

Werken op 100% waterstof

Voordat we met 100% waterstof kunnen werken, moeten we nog heel wat hindernissen overwinnen: we moeten zorgen voor normen, infrastructuur en productiecapaciteit. Elke dag zetten wij ons in om die uitdagingen waar te maken, zodat we in de toekomst een gasketel kunnen produceren die vanaf het begin is bedoeld om met 100% H2 te werken.

Wij zijn klaar voor waterstofketels

Goedgekeurd en klaar voor gebruik: vraag bij je installateur naar onze eerste 20% H2-compatibele verwarmingsketels.

Condensatiegaswandketel IsoTwin Condens

Verwarmen kan ook slim

  • Mogelijke werking op aardgas met tot 20% waterstof
  • Snel warm water zonder verspilling met IsoDyn³-technologie (2 geïntegreerde boilers van 21 liter)
  • Brander met FlameFit®-technologie: continue verbrandingsanalyse en automatische gasaanpassing
  • Intuïtieve touchscreen display

Condensatiegaswandketel ThemaPlus Condens

Comfortabel besparen

  • Mogelijke werking op aardgas met tot 20% waterstof
  • Snel warm water zonder verspilling met MicroFast-technologie (mini-accumulatie boiler van 3,2 liter)
  • Brander met FlameFit®-technologie: continue verbrandingsanalyse en automatische gasaanpassing
  • Intuïtieve touchscreen display

Doe mee met waterstof

Meedoen aan waterstof betekent meer dan je gewoon voorbereiden op de toekomst. Het betekent vandaag al efficiënter verwarmen en je CO2-voetafdruk verkleinen. En een H2-compatibele verwarmingsketel in je woning plaatsen lukt vlot: ze hebben dezelfde afmetingen en gebruiken hetzelfde netwerk als bestaande ketels.

Laten we ons voorbereiden op de toekomst.

Veelgestelde vragen