Zoeken

Duurzaamheid

Als toekomstgericht bedrijf, nemen wij een bijzondere verantwoordelijkheid voor het milieu, onze medewerkers en de maatschappij.

Onze aanpak: SEEDS-programma

Om aan deze verantwoordelijkheid te kunnen voldoen, hebben we onze duurzame activiteiten samengebracht in het strategische SEEDS-programma, wat staat voor "Sustainability in Environment, Employees, Development & Products and Society".

Dit programma bundelt initiatieven voor het milieu, onze medewerkers, de productontwikkeling en de volledige samenleving.

De definitie van de verschillende aandachtspunten is gebaseerd op een diepgaand inzicht in duurzaamheid, waarbij rekening is gehouden met de belangrijkste uitdagingen van onze kernactiviteiten.

Het management van de afdeling Duurzaamheid rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

#energiezuinig

Efficiënte toestellen en oplossingen met hernieuwbare energie. Zo zetten we Bulex dagelijks in de markt als energiezuinig bedrijf. En het stopt niet bij ons energiezuinig assortiment. Ook op onze eigen site leveren we duurzame inspanningen.

Maak alvast kennis met enkele mooie verwezenlijkingen die onze duurzame ambitie vormgeven.

Plasticvrije koffie

Ook wij houden van koffie, maar dat doen we voortaan zonder plastic lepeltjes of melkpotjes. We roeren met houten spateltjes en schakelden over op melkpoeder. Zo sparen we plastic afval uit.

Elektrische bedrijfswagens

De elektrificatie van ons wagenpark is ingezet en gaat gestaag verder. Tegen 2026 zullen alle bedrijfswagens elektrisch zijn. Daarvoor investeren we ook in extra laadpunten op de parking van ons hoofdkantoor in Drogenbos.

Dak vol zonnepanelen

Op het dak van onze hoofdzetel in Drogenbos lieten we 210 zonnepanelen plaatsen. Goed voor een oppervlakte van 410 vierkante meter en voor onze eigen elektriciteitsvoorziening.

Slim watermanagement

Naast energie springen we ook met water graag zuinig om. Op onze hoofdzetel in Drogenbos en in onze opleidingscentra in Turnhout en Destelbergen zijn alle kranen vernieuwd. De kranen met sensor gaan waterverspilling tegen. Ook het doorspoelen van de toiletten verloopt ondertussen groener. De toiletten gebruiken slechts 5 liter per spoelbeurt en halen dat uit onze regenwaterputten (6 putten van 20.000 liter).

Tips & tricks

Ontdek hoe je zelf duurzaam kan omgaan met je energieverbruik

Een warmtepomp: slim én milieuvriendelijk!

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke manier om te verwarmen? Dan is een warmtepomp een uitstekende oplossing. Ontdek alles over dit duurzame product.

Duurzaam verwarmen: zó doe je dat!

Wil je graag een groener verwarmingssysteem installeren? Ontdek hier de oplossingen van Bulex om duurzaam te verwarmen!

5 tips om duurzamer te verwarmen

Vandaag is duurzaamheid een "hot topic". Hoe kun jij een steentje bijdragen tot een groenere toekomst? Ontdek snel onze tips.