Water besparen is een taak van iedereen. We moeten geregeld periodes van droogte – en lage grondwaterstanden – overbruggen. Minder water verspillen merk je trouwens ook op een lagere waterfactuur. En dat is mooi meegenomen. Maar hoe kan je minder water verbruiken? Ga alvast aan de slag met deze tips.
Een spaardouchekop en zuinig doorspoelen
Waterbesparing op je dagelijkse gewoontes maakt al snel een aanzienlijke impact. Bovendien zijn er genoeg systemen op de markt om je een handje te helpen. Zo verbruik je met een spaardouchekop tot maar liefst 20 % minder warm water. Ook spaarknoppen om het toilet door te spoelen en automatische kranen met een bewegingssensor dragen een steentje bij aan een zuinig waterverbruik.
Water besparen met een moderne condensatieketel
Misschien hoorde je de tip al om het water dat uit de kraan stroomt voor je de gewenste temperatuur krijgt op te vangen en voor iets anders te gebruiken. Maar wat als je gewoon kan vermijden dat eerst koud water moet wegstromen? Precies daarop zetten de nieuwste ketels met unieke warmwatertechnologieën in. Bij Bulex kies je uit:
ThemaFast Condens
ThemaPlus Condens
IsoTwin Condens
Herstellen in plaats van weggooien
De waterbesparing hoeft niet altijd letterlijk in je eigen huis te gebeuren. Heb je een defect toestel dat kan hersteld worden? Door het opnieuw in goede staat te (laten) brengen vermijd je een aanzienlijk waterverbruik voor de productie van een nieuw toestel. Zo maak je ook indirect een positieve impact.
"Sparen" tot je (vaat)wasmachine vol is
Zet je vaatwasser of wasmachine beter niet aan als ze maar halfvol zijn. Zo optimaliseer je de hoeveelheid vaat of wasgoed die je met het water van de wasbeurt onder handen neemt. Geen halve machines draaien maakt op termijn een groot verschil.
Op andere manieren verduurzamen
Water besparen is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Hetzelfde geldt voor een lager energieverbruik. Wist je dat ook daar de keuze voor je warmwaterproductie een positieve impact kan hebben? Met een warmtepompboiler of een zonneboiler zet je gratis energie van de natuur in om je sanitair warm water te produceren. En maakte je al kennis met onze elektrische boilers met een geïntegreerde verwarmingsfunctie, zelflerend vermogen en optie om te koppelen met zonnepanelen?