Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

De GeniaAir Mono: een milieuvriendelijke lucht/waterwarmtepomp, ook voor renovatie

De manieren om je huis – en vaak ook je sanitair warm water – te verwarmen, worden steeds duurzamer. Die tendens kunnen we alleen maar toejuichen! De GeniaAir Mono lucht/water-warmtepomp is zo’n milieuvriendelijke oplossing. Het toestel is niet alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor renovatieprojecten. Bovendien werkt de warmtepomp met een natuurlijk koudemiddel R290, en dat is beter voor het milieu.

De Bulex warmtepompen worden uitsluitend vervaardigd in de EU.

Duurzame en toekomstbestendige waterpomp

De GeniaAir Mono heeft het hoogste energie-efficiëntielabel (A+++) met een performantiecoëfficiënt tot 5,4. Dat betekent dat je in aanmerking komt voor energiepremies. Deze lucht/water-warmtepomp is zo efficiënt dat ze qua warmwaterafgifte te vergelijken is met een systeem op fossiele brandstoffen, zoals mazout of aardgas. Bovendien wordt de warmtepomp in Frankrijk geproduceerd – de ecologische voetafdruk van het transport blijft dus beperkt.

Natuurlijk koudemiddel R290: beter voor het milieu

Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving. Daarvoor is een koudemiddel nodig. Dat middel transporteert de energie uit de buitenlucht naar het afgiftesysteem, waardoor je warmtepomp in staat is om water te verwarmen. Meer weten? Lees onze tien weetjes over warmtepompen. 

Niet alleen warmtepompen werken met een koudemiddel, ook koelkasten maken er gebruik van. Koudemiddelen kunnen schadelijke stoffen bevatten, maar dat is niet het geval bij natuurlijke koudemiddelen. Het aardopwarmingsvermogen van sommige koelmiddelen kan tot wel 675 bedragen, terwijl dat vermogen voor R290 op 3 ligt. Dat koelmiddel R290 maakt de warmtepomp bovendien vele malen efficiënter dan oudere warmtepompen.

Ten slotte kan de warmtepomp werken bij temperaturen tot -25°C en kun je er dus het hele jaar op rekenen.

De GeniaAir Mono is uiterst geschikt voor renovatie

De installatie van de warmtepomp neemt amper één dag in beslag – en dat is niet het enige goede nieuws voor wie een woning renoveert. In de regel is de GeniaAir Mono bestemd voor nieuwbouwhuizen, maar hij is net zo goed voor renovatieprojecten. Zowel radiatoren als vloerverwarmingssystemen kunnen perfect functioneren in combinatie met de GeniaAir Mono, want de vertrektemperatuur voor de warmtepomp kan oplopen tot 75°. Bovendien werkt hij fluisterstil – je buren zullen dus niet plots moeten wennen aan het lawaai van de warmtepomp “van hiernaast”. Ten slotte kan de GeniaAir Mono geïnstalleerd worden op het dak, op de grond of tegen een muur. Ook in renovatieprojecten waar de keuzemogelijkheden niet altijd legio zijn, vind je dus een plekje voor je warmtepomp!

Heb je nog vragen over de GeniaAir Mono of de verwarming in jouw (ver)bouwproject? Neem dan gerust contact op met één van onze installateurs.