Zoeken
Gratis offerteZoeken
Registreer je toestel Vraag een interventie
Gratis offerte

Energiezuinig verwarmen? Combineer vloerverwarming met een warmtepomp!

Wil je je woning energiezuinig verwarmen en genieten van een aangenaam binnenklimaat? Combineer dan vloerverwarming met een warmtepomp. Deze verwarmingsoplossing is niet alleen energie-efficiënt en veilig, maar ook goed voor het milieu. Bovendien is vloerverwarming met een warmtepomp het hele jaar door interessant, want het systeem levert duurzame koeling in de zomer.

Duurzaam en energiezuinig verwarmen is een must voor iedereen die een nieuwbouwwoning zet. De keuze voor een warmtepomp is dan snel gemaakt. Een warmtepomp is namelijk een milieuvriendelijke oplossing met een positief effect op je energiefactuur. Ook wanneer je traditionele ketel aan vervanging toe is of je een bestaande woning grondig renoveert, loont de investering in een warmtepomp de moeite.

Een warmtepomp is een slimme keuze

Of je nu vooral wil besparen op je energiekosten, minder wil verbruiken of je steentje wil bijdragen aan het milieu: de voordelen van een warmtepomp overtuigen je meteen.

  • Je maakt komaf met fossiele brandstoffen.
  • Je kan verwarmen en koelen.
  • Het systeem werkt energiezuinig.
  • De CO2-uitstoot is lager.

Met een Bulex-warmtepomp ben je zeker van een uiterst efficiënte en stille werking, en van maximaal comfort.

Geniet van de voordelen van vloerverwarming

Met vloerverwarming win je niet alleen aan ruimte binnenin, je verhoogt ook het comfort in je leefruimte. We zetten de voordelen van vloerverwarming even voor je op een rijtje:

  • energiezuinig verwarmen
  • gelijkmatige verspreiding van warmte in een ruimte
  • makkelijk en veilig in gebruik
  • hoog wooncomfort
  • meer plaats in een leefruimte
  • ideaal voor mensen met allergieën want weinig tot geen verplaatsing van stof
  • werkt als koeling in de zomer

Warmtepomp en vloerverwarming: de ideale match

Een vloer geeft warmte af over een groot oppervlak. Daarom is de temperatuur bij vloerverwarming relatief laag, namelijk rond de 30° C, precies de temperatuur waarbij een warmtepomp het efficiëntst werkt. De combinatie vloerverwarming met warmtepomp resulteert dus in een lager energieverbruik. Hoewel de installatiekosten voor zowel een warmtepomp als vloerverwarming hoger liggen dan die van een traditioneel verwarmingssysteem, win je je investering vanzelf terug.

Vloerverwarming bij renovatie?

Vloerverwarming laten leggen in een bestaande woning doe je niet zomaar. Door de opbouw van vloerverwarming wordt de nieuwe vloer hoger. Dit kan een impact hebben op andere elementen in je woning, zoals de deuren. Daarom is het aanleggen van vloerverwarming aangewezen bij grondige renovaties .

Bestaande vloerverwarming aansluiten op warmtepomp

Heb je al vloerverwarming in huis en wil je overschakelen naar een warmtepomp? Geen enkel probleem. Je laat je bestaande vloerverwarming makkelijk aansluiten op een warmtepomp. Let er wel op dat het vermogen van de warmtepomp is afgestemd op de energienoden van je woning.

Kortom, vloerverwarming met een warmtepomp is energiezuiniger en duurzamer dan traditioneel verwarmen met een ketel en radiatoren. Contacteer je Bulex-expert voor een voorstel op maat van jouw woning.